Meer over eelt

Zonder eelt pijnloos wandelen met Happy Feet

Eelt, de één heeft er meer last van dan de ander, maar wat is het nu eigenlijk?

Eelt is een verdikking van de hoornlaag, de hoornlaag is de bovenste laag huidcellen. Je kunt het herkennen aan de gele of bruine kleur. Een beetje kan beschermend werken maar teveel is vaak niet prettig en kan leiden tot klachten.

Hoe ontstaat Eelt?

Eelt ontstaat door plaatselijke wrijving of druk, hierdoor worden er meer nieuwe huidcellen aangemaakt dan er afsterven en ontstaat er een opeenhoping van cellen. Dat kan bijvoorbeeld worden veroorzaakt door schoenen die te ruim zijn of juist te krap zitten. Ook een te harde of te dunne zool, maar ook slippers vergroten de kans, vooral bij de hakken. Het is daarom belangrijk om overtollig eelt regelmatig te (laten) verwijderen, dit geeft u een lichter en fijner gevoel.

Wat kan ik het beste tegen eelt doen?

Eelt kan je zelf weghalen, bijvoorbeeld door middel van een eeltschuurspons, of een stuk puimsteen. Maak hiervoor eerst u voeten zachter door ze enige tijd in een voetenbad te weken. Gebruik liever geen mesje, want daarmee kunt u de huid beschadigen. Laat het liever verwijderen door uw professionele pedicure.

Het is echter ook erg belangrijk om te achterhalen wat de eeltvorming veroorzaakt. Ook hierbij kan uw pedicure helpen.

Wat kan ik doen om eelt te voorkomen?

Hierbij nog even wat tips:

  • Smeer uw voeten dagelijks in met een goede voetbalsem, hiermee houdt u de huid zacht en soepel.
  • Draag goed passende sokken en schoenen.
  • Loop niet teveel op slippers.

Ik wens ook u Happy Feet!

Laat een reactie achter